top of page

Jollity dagboek - opstap met Marcel

Dit is niet zomaar een dagboek, maar een speciaal avontuur dat je mee op pad neemt met Marcel, onze vrolijke mascotte. Hierin kunnen kinderen hun emoties kwijt en krijgen ze elke dag een leuke doe-opdracht. Dit dagboek is ontworpen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en duurt drie weken.

Wat is het Jollity Dagboek?

Het Jollity Dagboek is een vrolijk en interactief dagboek dat kinderen helpt om hun gevoelens en gedachten op papier te zetten. Het is belangrijk dat kinderen leren hoe ze hun emoties kunnen uiten, en dit dagboek maakt dat op een speelse en positieve manier mogelijk.

Waarom het Jollity Dagboek?

 • Emoties uiten: Kinderen leren hun gevoelens te herkennen en te verwoorden, wat hun emotionele intelligentie vergroot.

 • Zelfvertrouwen bevorderen: Door dagelijks te reflecteren en succeservaringen te delen, groeit het zelfvertrouwen van je kind.

 • Talenten en kwaliteiten ontdekken: De diverse doe-opdrachten helpen kinderen om hun eigen talenten en kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen.

 • Creatieve opdrachten: Elke dag een leuke, nieuwe doe-opdracht die kinderen stimuleert om na te denken, te bewegen of iets moois te maken.

 • Drie weken avontuur: Genoeg tijd om een gewoonte op te bouwen en echt resultaat te zien in hoe je kind omgaat met zijn of haar emoties.

Hoe zit het in elkaar?

 • Elke dag openen kinderen hun Jollity Dagboek en vinden ze:

 • Een vraag of opdracht: Dit helpt hen om na te denken over hun dag en hun gevoelens.

 • Doe-opdrachten: Leuke en afwisselende activiteiten die creativiteit en beweging stimuleren. Denk aan tekenen, schrijven, kleine buitenavonturen en zelfs mindfulness-oefeningen.

 • Reflectie en waardering: Aan het einde van elke dag is er ruimte voor kinderen om na te denken over wat goed ging en waar ze trots op zijn. Dit bevordert een positieve mindset en zelfvertrouwen.

Wie is Marcel?

Marcel is onze lieve mascotte die je kind door het dagboek heen begeleidt. Hij is vrolijk, avontuurlijk en altijd klaar voor een nieuwe uitdaging. Marcel helpt kinderen om zich op hun gemak te voelen en maakt het dagboek extra leuk en aantrekkelijk. Marcel moedigt kinderen aan om hun emoties te delen en nieuwe dingen te proberen.

Linda, mama van Sara (8 jaar)

"Mijn dochter kijkt elke dag uit naar haar tijd met het Jollity Dagboek. Ze is veel opener geworden over haar gevoelens en vindt de doe-opdrachten geweldig!"

Peter, papa  van Tom (10 jaar)

"Dit dagboek heeft echt een verschil gemaakt voor mijn zoon. Hij geniet van de opdrachten en we zien hem groeien in zijn zelfvertrouwen."

Anna, mama van Max (7 jaar)

"Het Jollity Dagboek heeft mijn kind geholpen om beter te begrijpen wat hij voelt. Hij is nu in staat om zijn emoties onder woorden te brengen en dit heeft ons als gezin dichter bij elkaar gebracht."

Sophie, mama van Emma (10 jaar)

"Elke avond nemen we even de tijd om samen met Marcel de dag door te nemen. Het is een waardevol moment geworden in onze routine, en mijn dochter kijkt er elke dag naar uit."

Wat maakt het Jollity Dagboek zo speciaal?

 • Positieve zelfreflectie: Door dagelijks te reflecteren op wat goed ging en wat ze geleerd hebben, krijgen kinderen een positiever zelfbeeld.

 • Kwaliteiten en talenten ontdekken: Elke doe-opdracht is ontworpen om kinderen te laten ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Zo komen verborgen talenten en kwaliteiten naar boven.

 • Oplossingsgericht denken: Kinderen leren niet alleen hun problemen en emoties te herkennen, maar ook hoe ze hier op een positieve manier mee om kunnen gaan.

 • Betrokkenheid en plezier: Het dagboek is zo ontworpen dat het leuk is om te doen. De avonturen met Marcel zorgen ervoor dat kinderen elke dag uitkijken naar hun dagboekmoment.

 • Gezamenlijke ervaring: Het dagboek biedt ook mogelijkheden voor ouders om samen met hun kind te praten over hun gevoelens en ervaringen, waardoor de band versterkt wordt.

Ik ben overtuigd, ik wil dit dagboek

bottom of page