top of page

kindercoaching

Bij Hof Ten Doornveld begrijp ik dat elk kind uniek is en zijn eigen uitdagingen heeft. Mijn kindercoaching is speciaal ontworpen voor kinderen van 4 tot 12 jaar, waarbij ik op een laagdrempelige en speelse manier help om hen te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling.

IMG-20230420-WA0005_edited_edited.jpg

Wat doe ik als kindercoach?

Kindercoaching is een vorm van begeleiding waarbij ik jouw kind help om met verschillende uitdagingen om te gaan. Ik richt me op het versterken van de eigen kracht en vaardigheden van jouw kind, zodat ze zelf oplossingen kunnen vinden voor hun problemen. 

Wanneer kan je bij mij terecht?

Je kunt bij mij aankloppen met vragen over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van je kind. Dit kan handig zijn als je kind al een tijdje niet lekker in zijn vel zit of als je je zorgen maakt over zijn of haar gedrag.

 

Kindercoaching kan ook waardevol zijn in moeilijke omstandigheden, zoals een scheiding of het verlies van een dierbare.

 

Een verwijzing is niet nodig om een sessie te boeken.

 

Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen waarbij ik jouw kind kan verder helpen:

  • Faalangst, angst 

  • Boosheid, frustratie 

  • Verdriet of veel piekeren

  • Moeite met het uiten van emoties

  • Onzekerheid, verlegenheid of perfectionisme

  • Moeite met (in)slapen/ veel piekeren

  • Buikpijn of hoofdpijn zonder medische oorzaak

Hoewel veel van deze problemen normaal zijn tijdens het opgroeien, kunnen ze je kind behoorlijk hinderen. Kinderen leren omgaan met gevoelens en moeilijke situaties door hun ouders, leraren en eigen ervaringen. 

Mijn unieke aanpak

Ik werk we op een manier die kinderen aanspreekt en hen helpt om zich op hun gemak te voelen. Mijn aanpak is laagdrempelig en vaak hebben kinderen niet eens door dat ze gecoacht worden.

 

Bij Hof Ten Doornveld combineer ik verschillende methoden om een veilige en stimulerende omgeving te creëren.

  • Werken in de Natuur: Veel sessies vinden plaats in de natuur. Buiten zijn heeft een kalmerend effect en biedt talloze mogelijkheden voor creatieve activiteiten. Denk aan boswandelingen, spelletjes in het park, of gewoon tijd doorbrengen in een tuin.

  • Dieren als vriendje: Interactie met dieren kan kinderen helpen om zich open te stellen en zich op hun gemak te voelen. Dit kan variëren van het verzorgen van dieren tot eenvoudige activiteiten zoals wandelen met een hond.

  • Creatieve Activiteiten: Knutselen, schilderen, en andere kunstzinnige activiteiten helpen kinderen om hun gevoelens te uiten en hun creativiteit te stimuleren.

bottom of page