top of page

Belevingsdagen/vakantiekampen

Ervaringen om nooit meer te vergeten.

Samen de natuur in

Om kinderen te helpen hun evenwicht te vinden, trek ik er met hen in kleine groepjes op uit, de natuur in, vergezeld door onze dierenvrienden. In deze rustige en vertrouwde omgeving, bied ik als kindercoach de nodige begeleiding en rust.

In deze veilige omgeving kunnen we vrijuit spreken over onze zorgen, uitdagingen of spannende momenten. Ik bied handvaten aan om met deze gevoelens om te gaan en probeer oplossingen te vinden die bij elk kind passen.

Spelenderwijs leren en groeien

 

Deze momenten van rust en kalmte zijn ook ideaal om aan hun mindset te werken. Door samen met de dieren te spelen en voor hen te zorgen, leren de kinderen hun grenzen te verleggen en vinden ze innerlijke rust.

Op deze manier kunnen we overprikkeling voorkomen en help ik de kinderen om meer in balans te staan in hun jonge leven. Ze worden sterker, veerkrachtiger en leren omgaan met de uitdagingen die op hun pad komen.

En zo zijn ze klaar om nieuwe kansen te grijpen, te groeien en te bloeien in deze boeiende wereld.

 

Natuur- en dierenbeleving

Tijdens de dagen/ kampen trekken we samen de natuur in. We leren zorgen voor de natuur, dieren, onszelf en elkaar. Onze pony’s, poezen, honden en kippetjes staan te popelen om door jullie geknuffeld te worden.

We beoefenen sport en spel in de buitenlucht en komen helemaal tot rust in ons clubhuis. Vrij spelen, de natuur ontdekken en beleven, maar vooral onze creativiteit de vrije loop laten.

Als het gaat om natuur/ dieren beleving voor kinderen, hoef je niet eens de woeste natuur in te gaan. De natuur zit al in het kind zelf. De relatie tussen kind, dier en natuur kun je op veel manieren verstevigen. 

We gaan aan de slag met het verzorgen van de paarden, honden, katten, kippen. Verder helpen we met zen allen mee met de klusjes op de boerderij. Wat er moet gebeuren is altijd gevarieerd. Paarden/ kippen/ katten verzorgen, stallen bijstrooien, hooizakken klaarmaken…

Al deze activiteiten helpen om kinderen zich beter te laten ontwikkelen.

IMG-20220630-WA0016.jpg
bottom of page