top of page

Individuele pony- en paardrijlessen

Een hart voor pony's en paarden

 

Bij “Hof Ten Doornveld” staan de dieren op de eerste plaats. Dankzij de uitstekende verzorging van de paarden zijn deze steeds in topconditie om de lessen op de meest aangename manier te laten doorgaan.

Bij ons kan je steeds terecht voor individuele begeleiding. De lessen worden steeds afgestemd op het niveau van de ruiter en dit op pony/paard dat het best bij jou past.

Dit houdt niet enkel het rijden zelf in maar ook alles rondom het paard. Zo komt de verzorging, het borstelen en het op/afzadelen, de gedragingen van het paard en nog zoveel meer aan bod.

Screenshot_20221110-205252[1952]_edited.jpg

De lessen

🐴 Ponygewenning

Voor kinderen tussen 3,5-6j

Tijdens onze ponygewenningslessen maken kinderen kennis met de basisvaardigheden ‘omgaan met een pony’.

Spelenderwijs zetten ze ook de eerste stappen naar het leren paardrijden. Door verschillende oefeningen op het paard/pony werken we aan balans, concentratie en ritmegevoel. 

Hier kijken we ook samen met de ouders wat zij wensen en gaan hiermee aan de slag. Dit kan gaan van het verzorgen van het paard, oefeningen aan de hand, ...

🐎 Pony- / paardrijlessen

Van beginner tot gevorderde.

Onze individuele pony- en paardrijlessen stemmen we af op de noden van de ruiter. Hier leren we stap voor stap hoe we samen met het paard een team kunnen vormen.

Hier draait eveneens alles rond ontspanning, het samenwerken en plezier maken.

Tijdens de lessen leren we alles op ieders tempo. Van stap, draf tot galop, figuren leren rijden in de piste of balkjes lopen en misschien zelfs een sprongetje maken. Mag het voor jou al wat meer technisch zijn? Leren wijken, schouderbinnenwaarts, travers, galopwissel of net eerder meer spring ervaring opdoen? Alles is hier mogelijk.

bottom of page