top of page

Kindercoaching

Meestal komt de hulp die je nodig hebt uit onverwachte hoek.

Ontmoet Emma, uw toegewijde Kindercoach

Welkom! Ik ben Emma, uw gespecialiseerde kindercoach. Mijn missie? Kinderen helpen om terug te keren naar hun kern, om het pure, onbezorgde plezier van het kind-zijn te herontdekken. Ik geloof dat elk kind het verdient om vrij te zijn van stress, druk en angst.

Op onze sfeervolle mini-beleefboerderij creëren we een omgeving waarin kinderen hun ware potentieel kunnen ontplooien. Hier kunnen ze hun kracht terugvinden en de wereld met zelfvertrouwen tegemoet treden. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Ontdek de unieke schatten in je kind

Elk kind is een schatkist vol met unieke eigenschappen, talenten en kwaliteiten. Deze schatten zijn onmisbaar en vormen de sleutel tot het ontdekken van hun unieke 'IK'. Dit is de krachtigste tool die een kind altijd bij zich heeft, zowel nu als in de toekomst. Met deze tool kan elk probleem aangepakt worden, gebaseerd op zelfacceptatie en zelfvertrouwen.

Laat je kind stralen in zijn/haar kracht

Hoe geweldig zou het zijn als je kind weer in zijn of haar krachten kan geloven en zelfvertrouwen kan opbouwen door positieve ervaringen te creëren. Dit kan allemaal gerealiseerd worden door ervaringen op te doen tussen de dieren, creatief bezig te zijn en te genieten van de rust en verbinding die de natuur biedt.

Het is een moment van rust om bewust te zijn van het huidige moment.

Focus op de kwaliteiten van je kind

Als coach leg ik de nadruk niet op het probleem, maar juist op de unieke kwaliteiten van het kind. Op een toegankelijke manier leer ik hen nieuwe vaardigheden aan en laat ik kinderen en jongeren met de juiste methodes ontdekken welke krachtige eigenschappen ze al bezitten. Samen oefenen we hoe deze kwaliteiten kunnen worden ingezet in uitdagende situaties.

De helende band tussen mens en dier

Het is bewezen dat een goede band tussen mens en dier helend kan werken. We knuffelen met dieren, leren hoe we met ze om kunnen gaan en laten ons coachen door hun gedrag. Het respectvolle contact met dieren kan ons zoveel leren...

Werken met dieren bevordert het zelfvertrouwen, sociale vaardigheden, brengt rust, stimuleert het verantwoordelijkheidsgevoel en biedt structuur. Het is belangrijk dat er een klik is met de dieren en dat je openstaat om van ze te leren.

Dieren 'spiegelen' met hun lichaamstaal hoe je je voelt. Ze oordelen nooit en hebben je onvoorwaardelijk lief. Een betere therapeut kun je je niet wensen.

Afhankelijk van de vraag die we ontvangen, gaan we samen op zoek naar de juiste klik met de dieren en bekijken we welke weg we samen willen bewandelen. Voel je vrij om contact op te nemen voor vragen en informatie over coaching met dieren.

IMG_20230103_133027_01[1578].jpg

Onze trajecten

Ik nodig je van harte uit om kennis te maken met onze twee basis trajecten. Ze zijn speciaal ontworpen om jou te helpen op jullie unieke pad. Laten we samen deze ontdekkingsreis maken!

Misschien zie je elementen die je herkent bij je kind, of misschien ook niet. Dat is helemaal oké. Elk kind is uniek en we zijn hier om te helpen op een manier die bij hen past.

Elk traject bestaat ongeveer uit 10 sessies, maar het belangrijkste is dat deze sessies volledig worden aangepast aan de behoeften en het comfort van jouw kind. We begrijpen dat elke situatie uniek is, net zoals elke hulpvraag. Daarom nemen we de tijd om naar jou en je kind te luisteren, om een traject te creëren dat echt bij jullie past.

Ik ben er om jullie te ondersteunen en te begeleiden, om samen te werken aan een positieve verandering. Dus neem de tijd, ontdek onze trajecten en voel je vrij om contact met ons op te nemen als je vragen hebt of meer informatie wilt. We zijn er voor jou en je kind.

Ontdek de wereld van gevoelens en emoties met Roos

Stap in het avontuur rondom 'Roos heeft het moeilijk’, een verhaal dat kinderen meeneemt op een ontdekkingsreis naar gevoelens en emoties.

Roosje is een bijzondere pony met een groot hart. Net als iedereen heeft ze haar ups en downs. Soms zijn er momenten waarop ze het moeilijk heeft met zichzelf. Bijvoorbeeld, wanneer haar favoriete deken in de was zit, kan ze hier behoorlijk van slag door raken. Ze voelt zich dan verdrietig en lijkt troosteloos. En wanneer haar eetbak niet als eerste gevuld word, kan ze haar frustratie nauwelijks onder controle houden. Ze wordt dan boos en zou het liefst alles rondom haar stuk maken.

Deze gevoelens zijn heel normaal en een belangrijk onderdeel van wie we zijn. Het is oké om ze te voelen en te laten zien. Maar hoe ga je er op een goede manier mee om? Dat is een vraag waar veel kinderen mee worstelen. En dat is precies waar het traject ‘Roos heeft het moeilijk” om gaat.

Kinderen krijgen de kans om te ontdekken hoe ze kunnen omgaan met hun eigen gevoelens. Ze kunnen leren hoe ze hun emoties kunnen herkennen accepteren en uitdrukken op een gezonde manier.

 

Fleur hinnikt naar zelfvertrouwen

Fleur is een bijzonder paardje met een sprankelende persoonlijkheid. Haar hinnik is zo krachtig en uniek dat je haar al van verre kunt horen. Maar achter die sterke hinnik, schuilt een paardje dat nog op zoek is naar haar zelfverzekerdheid. Fleur heeft een dubbel gevoel als ze de hoge balken in de piste ziet liggen. Ze voelt een sterke drang om de uitdaging aan te gaan, maar tegelijkertijd wordt ze geplaagd door twijfels. 'Zal ik het wel kunnen?' vraagt ze zichzelf af.

Haar gedachten nemen soms een loopje met haar en ze begint zichzelf ervan te overtuigen dat ze het nooit zal kunnen. Daardoor durft ze soms niet eens te beginnen. En dat is jammer, want Fleur is een paard met veel talent. Ze heeft alle kwaliteiten in haar om een geweldige sprong te nemen, maar ze heeft nog niet ontdekt hoe ze die kwaliteiten optimaal kan benutten.

Net zoals Fleur, zijn er veel kinderen die worstelen met hun zelfvertrouwen. Ze zijn bang om fouten te maken en durven daardoor soms niet eens te proberen. Maar net zoals Fleur, hebben ook zij het in zich om hun angsten te overwinnen en hun volledige potentieel te benutten.

Elk kind heeft unieke talenten en kwaliteiten. Het is belangrijk dat ze de kans krijgen om die te ontdekken en te ontwikkelen. Door te geloven in hun eigen kracht, kunnen ze obstakels overwinnen en hun dromen waarmaken. Net zoals Fleur, kunnen ook zij leren om hun eigen hinnik te laten horen en trots te zijn op wie ze zijn.

Werkwijze

HOE WERKT EEN INDIVIDUEEL TRAJECT?

KENNISMAKINGSGESPREK : GRATIS

Dit doen we telefonisch. Tijdens dit gesprek luister ik kort naar jullie hulpvraag. We kunnen dan een afspraak maken voor een intakegesprek en stuur ik jullie een vragenlijst door.

ORIENTATIEGESPREK

Dit gesprek gaat meestal door bij u thuis, reeds op voorhand mailde ik u een vragenlijst door. Deze ingevulde vragenlijst nemen we doorheen dit gesprek mee. 

Vanuit dit gesprek kunnen we samen gaan kijken wat we graag willen gaan bereiken in een traject op maat, dit afgestemd op het kind waarna we het ten volle kunnen verder ondersteunen. In zijn/haar unieke ontwikkeling.

 

TRAJECTVOORSTEL

Na het oriëntatiegesprek mail ik binnen de 3 werkdagen een trajectvoorstel door. Hier staat alle informatie over het orientatiegsprek in verwerkt alsook hoe we tewerk gaan.

De periode van het traject, de hulpvraag en werkdoelen kan je hierin terugvinden.

EINDGESPREK

Dit gesprek gebeurt op het einde van het traject, we maken een evaluatie over het doorlopen traject.

bottom of page