top of page

Hebben we een klik?

Als je op zoek gaat naar een kindercoach, is het cruciaal om te zien of er een connectie is tussen jouw kind en de coach. We kunnen onderzoeken of deze connectie kan groeien tot een goede samenwerking tijdens ons eerste gesprek. Hoe voelt dat eerste contact aan? Je kunt telefonisch of via email contact met me opnemen om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

Het oriëntatiegesprek

Als je besluit om je kind door mij te laten begeleiden en te ondersteunen, dan kunnen we een oriëntatiegesprek inplannen.

Tijdens dit gesprek neem ik de tijd om naar je verhaal te luisteren en samen brengen we de hulpvraag van je kind verder in kaart. Dit doen we aan de hand van een vragenlijst die ik jou eerder doorstuurde. Het gesprek geeft je de mogelijkheid om je wensen en verwachtingen te delen. Het gaat hierbij om jullie, dus je zoon of dochter is niet aanwezig tijdens deze kennismaking. Voor mij zijn ouders een essentieel onderdeel van het coaching proces.

Als tijdens dit gesprek blijkt dat je kind wellicht meer baat heeft bij een andere vorm van begeleiding, dan zal ik je dat eerlijk vertellen en eventueel doorverwijzen.

 

Trajectvoorstel

Na het oriëntatiegesprek mail ik binnen de 3 werkdagen een trajectvoorstel door. Hier staat alle informatie over het oriëntatiegesprek in verwerkt alsook hoe we tewerk gaan.

De periode van het traject, de hulpvraag en werkdoelen kan je hierin terugvinden.

Afsluitend gesprek

Kindercoaching is een kortlopend traject. Mijn doel is altijd om jouw kind zo snel mogelijk te helpen. Na afloop van het traject nemen we samen de tijd om te bespreken hoe het nu verder moet. Ik vat voor je samen wat jouw kind tijdens de sessies heeft opgepikt en ik geef jullie nog wat extra tips mee voor thuis. Op die manier kan je kind zelfstandig blijven oefenen met wat hij of zij geleerd heeft.

Sommige kinderen vinden de kindercoaching zo fijn dat ze ervoor kiezen om maandelijks nog eens langs te komen. Op die manier houden ze alles wat ze geleerd hebben vers in het geheugen en hebben ze de kans om hun 'hartje' te luchten.

bottom of page