top of page

Dat tikkeltje extra ondersteuning

We hebben twee basis trajecten die we je graag willen laten zien. Soms heb je misschien het idee dat je kind net dat beetje extra ondersteuning kan gebruiken, of misschien wil je kind gewoon meer over zichzelf ontdekken. En dat is helemaal oké! Laten we samen deze ontdekkingsreis maken!

Misschien zie je elementen die je herkent bij je kind, of misschien ook niet. Dat is helemaal oké. Elk kind is uniek en we zijn hier om te helpen op een manier die bij hen past.

Elk traject bestaat ongeveer uit 10 sessies, maar het belangrijkste is dat deze sessies volledig worden aangepast aan de behoeften en het comfort van jouw kind. 

Ontdek de wereld van gevoelens en emoties met Roos

Stap in het avontuur rondom 'Roos heeft het moeilijk’, een verhaal dat kinderen meeneemt op een ontdekkingsreis naar gevoelens en emoties.

Roosje is een bijzondere pony met een groot hart. Net als iedereen heeft ze haar ups en downs. Soms zijn er momenten waarop ze het moeilijk heeft met zichzelf. Bijvoorbeeld, wanneer haar favoriete koekjes op zijn, kan ze hier behoorlijk van slag door raken. Ze voelt zich dan verdrietig en lijkt troosteloos. En wanneer haar eetbak niet als eerste gevuld word, kan ze haar frustratie nauwelijks onder controle houden. Ze wordt dan boos en zou het liefst alles rondom haar stuk maken.

Deze gevoelens zijn heel normaal en een belangrijk onderdeel van wie we zijn. Het is oké om ze te voelen en te laten zien. Maar hoe ga je er op een goede manier mee om? Dat is een vraag waar veel kinderen mee worstelen. En dat is precies waar het traject ‘Roos heeft het moeilijk” om gaat.

Kinderen krijgen de kans om te ontdekken hoe ze kunnen omgaan met hun eigen gevoelens. Ze kunnen leren hoe ze hun emoties kunnen herkennen accepteren en uitdrukken op een gezonde manier.

 

Fleur hinnikt naar zelfvertrouwen

Fleur is een bijzonder paardje met een sprankelende persoonlijkheid. Haar hinnik is zo krachtig en uniek dat je haar al van verre kunt horen. Maar achter die sterke hinnik, schuilt een paardje dat nog op zoek is naar haar zelfverzekerdheid. Fleur heeft een dubbel gevoel als ze de hoge balken in de piste ziet liggen. Ze voelt een sterke drang om de uitdaging aan te gaan, maar tegelijkertijd wordt ze geplaagd door twijfels. 'Zal ik het wel kunnen?' vraagt ze zichzelf af.

Haar gedachten nemen soms een loopje met haar en ze begint zichzelf ervan te overtuigen dat ze het nooit zal kunnen. Daardoor durft ze soms niet eens te beginnen. En dat is jammer, want Fleur is een paard met veel talent. Ze heeft alle kwaliteiten in haar om een geweldige sprong te nemen, maar ze heeft nog niet ontdekt hoe ze die kwaliteiten optimaal kan benutten.

Net zoals Fleur, zijn er veel kinderen die worstelen met hun zelfvertrouwen. Ze zijn bang om fouten te maken en durven daardoor soms niet eens te proberen. Maar net zoals Fleur, hebben ook zij het in zich om hun angsten te overwinnen en hun volledige potentieel te benutten.

Elk kind heeft unieke talenten en kwaliteiten. Het is belangrijk dat ze de kans krijgen om die te ontdekken en te ontwikkelen. Door te geloven in hun eigen kracht, kunnen ze obstakels overwinnen en hun dromen waarmaken. Net zoals Fleur, kunnen ook zij leren om hun eigen hinnik te laten horen en trots te zijn op wie ze zijn.

bottom of page