top of page

Ontdek ons aanbod

Als kindercoach werk ik op een unieke en persoonlijke manier. Ik maak gebruik van paarden of creatieve werkvormen die speciaal zijn afgestemd op de interesses van jouw kind.

Dit is vooral bedoeld voor kinderen en jongeren die een beetje uit balans zijn geraakt. Soms kan het leven een beetje overweldigend zijn, en dan is het fijn om iemand te hebben die je helpt om alles weer op een rijtje te krijgen.

Maar ook als jouw kind gewoon een klein duwtje in de rug nodig heeft, ben ik er om te helpen. Soms hebben we allemaal net dat beetje extra steun nodig om ons zelfvertrouwen te vergroten en onze doelen te bereiken.

Samen zorgen we ervoor dat jouw kind weer met een lach op zijn of haar gezicht de wereld tegemoet kan treden. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen aan de slag te gaan!

Individuele sessies
voor kinderen van 6 tem 12jaar

kindercoach traject

Blije meid
Screenshot_20230905-132324[3221]_edited.jpg

Kindercoaching is een toegankelijke, praktische en kortstondige begeleiding speciaal voor kinderen. Als kindercoach werk ik ervaringsgericht en kijk ik verder dan alleen de hulpvraag.

Een van de belangrijkste taken van een kindercoach is het versterken van het zelfvertrouwen van het kind. Bij mij staat jouw kind en zijn of haar belangen altijd centraal. Ik zorg voor een veilige omgeving waarin jouw kind zichzelf kan zijn en zich op een persoonlijke en natuurlijke manier kan ontwikkelen.

We kijken samen naar wat jouw kind al kan en wat er al is. Met behulp van zijn of haar eigen talenten, vaardigheden en kennis werken we aan de hulpvraag. Hierdoor krijgt jouw kind meer vertrouwen in zijn of haar aanwezige vaardigheden, kennis en talenten.

Op deze manier helpt kindercoaching jouw kind om te groeien en te bloeien op zijn of haar eigen unieke manier.

Jouw eigen belevingsmoment

Tijdens deze sessies kies je zelf hoe je jouw tijd met de dieren wilt invullen. Wil je graag met de paarden bezig zijn? Of misschien vind je het leuker om met de andere dieren te spelen? Dat kan allemaal!

Misschien heb je wel zin om een handje te helpen op onze hoeve, de pony's te borstelen, een wandeling aan de hand of de pony's omtoveren tot een prinsessen/ indianen pony. Of misschien wil je liever met de hond gaan wandelen? Dat kan ook!

Het maken van deze keuzes kan heel therapeutisch werken voor sommige kinderen. Het helpt hen om zelfstandige beslissingen te nemen, hun wensen en verlangens te uiten, voor zichzelf op te komen en hun eigen grenzen aan te geven.

Natuurlijk bekijken we vooraf samen of jouw wensen realistisch en haalbaar zijn. We willen er zeker van zijn dat je een leuke en veilige tijd hebt bij ons.

Screenshot_20230905-132308[3220]_edited_edited.jpg

Opmaak sensorisch profiel

regenboog_edited.jpg

Heb je je ooit afgevraagd hoe je kind reageert op zintuiglijke prikkels? Met een sensorisch profiel kunnen we in kaart brengen of je kind overgevoelig of ondergevoelig is voor bepaalde prikkels. Bij ons kun je een sensorisch profiel laten opmaken voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Als je kind moeite heeft met het verwerken van sensorische prikkels, kan dit invloed hebben op zijn of haar communicatie, welbevinden en zelfs op de algehele ontwikkeling.

Door een sensorisch profiel van je kind op te maken, krijgen we de kans om een kijkje te nemen onder de 'ijsberg' van gevoelens. Hierdoor kunnen we beter inspelen op de zintuiglijke behoeften van je kind.

We gebruiken het regenboogprofiel van Olga Bogdashina om het sensorisch profiel op te stellen. Jij als ouder kent je kind het beste. Daarom vragen we je om een uitgebreide vragenlijst over de sensorische kenmerken van je kind in te vullen.

Na het opstellen van een sensorisch profiel, kunnen we een begeleidingstraject starten. We laten je kind op een laagdrempelige manier kennismaken met zijn of haar sensorisch profiel. Zo helpen we jouw kind om de wereld om hem of haar heen beter te begrijpen.

Belevingsmomenten in groep

Belevingsnamiddag 

Elke 1ste en 3de zaterdag vd maand

IMG_20230103_121524[1577].jpg
IMG_20230414_122711.jpg

Deze zaterdagmiddag is speciaal voor kinderen die even willen ontspannen na een drukke, overprikkelende schoolweek. In een wereld vol verplichtingen is het vinden van evenwicht essentieel. Als dit gebeurt, zijn rust en begrip broodnodig.

 

Daarom trek ik in kleine groepjes met de dieren de natuur in. Als kindercoach grijp ik deze kans om hen te begeleiden en rust te bieden. Al spelend verzorgen we de dieren, verleggen we onze grenzen en komen we tot rust. We leren zorgen voor de natuur, dieren, onszelf en elkaar. Onze pony's, katten, honden en kippen kunnen niet wachten om door jullie geknuffeld te worden.

 

We brengen tijd door met de pony's, borstelen ze, geven ze te eten, zorgen voor een schone stal, maken een wandeling of trekken het bos in.. en vooral, we zijn samen buiten in de frisse lucht. Tijdens leuke knutselwerkjes leren kinderen meer over zichzelf en doen zo aan zelfreflectie. Natuurlijk is er ook ruimte en tijd om ons even volledig uit te leven. Zo kunnen we de kinderen helpen meer in balans te komen in hun jonge leven.

bottom of page